Eline

1947 Suriname
Geboren.
1976 Nederland
Kwam met twee jonge kinderen van drie en één naar Nederland. We werden opgevangen in een opvangcentrum, daar bleven we enkele maanden waarna we een woning kregen.
1976–1986 Limburg
Ik kwam te wonen in een klein dorpje in Limburg. Wij woonden pal achter bejaardenwoningen. Ik groette de bewoners elke dag, maar ze gaven geen krimp en keken de andere kant op. Maar ik dacht, ik moet met jullie samenleven, dus bleef ik groeten. En ja hoor, ze groetten uiteindelijk terug.
1977–2015 Limburg
Veel naaicursussen gevolgd, dat doe ik graag.
1979 Limburg
Een inburgeringscursus gevolgd, dit werd de vrouwengroep (moeder-mavo) genoemd, om de normen en waarden van Nederland te leren kennen.
1986 Limburg
We hadden in Suriname geleerd over de Nederlandse seizoenen, maar ik wist niet dat het zo koud zou zijn.
1986 Amsterdam
Verhuisd naar Amsterdam, dit was een hele omschakeling.
Let op: alle gesprekken worden willekeurig ingedeeld

Over
Ondergronds

Ondergronds is vernoemd naar de uitzonderlijke conversaties onder de oppervlakte.

Terwijl we dagelijks door Amsterdam bewegen passeren we honderden mensen, maar krijgen we zelden een kans om contact met elkaar te maken. Ondergronds biedt je de kans om een echt gesprek te voeren met een van deze mensen, misschien levert het een blijvende vriendschap op of inspireert het tot andere gesprekken in de toekomst.

Over het team:

Julien Thomas ontwikkelde stedelijke interventies en creatieve strategieën voor burgerparticipatie in Vancouver. Hij studeerde in 20016 af aan het Sandberg Instituut.

Webdesign: Fabian Hijlkema

Fotografie: Coco Plooijer

Ondergronds is een initiatief van het Knowledge Mile Coalition, een samenwerking van kennisinstituten, bedrijven, organisaties en bewoners langs de Wibautstraat en Weesperstraat van Amstelplein tot Nieuwmarkt.

Contact

Heb je vragen, wil je participeren als oudere, of wil je een Ondergronds project opzetten in jouw stad? Neem dan contact met ons op.

julienfthomas@gmail.com

Wij worden
ondersteund
door

  • Gemeente Amsterdam

  • Knowledge Mile Coalition

  • Amsterdam Boiling

  • GVB

  • Humans of Amsterdam