Peter

1941 Bennebroek
Geboren.
1944 Rotterdam
Eerste herinneringen van overvliegende bommenwerpers en voedseldroppings door Canadese vliegtuigen in Rotterdam.
1946 Bennebroek
Van de kleuterschool was ik na twee dagen weer af. De opluchting daarna van het experimentele lagere schooltje in Vogelenzang, met alle ruimte voor creativiteit, zelfstandigheid en natuur.
1955 Bennebroek
Ouders gescheiden.
1956 Heemstede
Op de autoritaire Mulo hield ik het niet uit en met 15 was ik een drop-out. Muziek en voetbal waren mijn leven.
1959 Nijmegen
Het grote keerpunt. De luchtmachtpsychologen vinden uit dat ik extreem intelligent ben. Ze vragen me voor de verkeersleiding en dringen erop aan dat ik daarna ga studeren.
1961 Haarlem
Avondgymnasium doen en werken bij reisbureau Lissone-Lindeman in Haarlem. Zware maar bevlogen tijd.
1967 Amsterdam
Verhuizen naar Amsterdam voor de studie culturele antropologie en ontwikkelingsbeleid. Ik stort me op de democratiseringsbeweging.
1969 Amsterdam
Trouwen en een dochter.
1976–2006 Amsterdam
Werken aan Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, met onderzoek, onderwijs en beleidsadvisering gericht op armoedebestrijding en milieubeleid, in 25 landen, in alle werelddelen.
2006–2015 Amsterdam
Sinds mijn pensioen ben ik fulltime schrijver in bladen en op internetsites.
2006–2015 Amsterdam
Af en toe wat universitair onderwijs, healer/baby-whisperer, VVE-voorzitter, contactpersoon Kattenlaanbuurt en actief in het stadsdeel en de Fietsersbond. Organisator van wandelingen, zoals voor expats.
Let op: alle gesprekken worden willekeurig ingedeeld

Over
Ondergronds

Ondergronds is vernoemd naar de uitzonderlijke conversaties onder de oppervlakte.

Terwijl we dagelijks door Amsterdam bewegen passeren we honderden mensen, maar krijgen we zelden een kans om contact met elkaar te maken. Ondergronds biedt je de kans om een echt gesprek te voeren met een van deze mensen, misschien levert het een blijvende vriendschap op of inspireert het tot andere gesprekken in de toekomst.

Over het team:

Julien Thomas ontwikkelde stedelijke interventies en creatieve strategieën voor burgerparticipatie in Vancouver. Hij studeerde in 20016 af aan het Sandberg Instituut.

Webdesign: Fabian Hijlkema

Fotografie: Coco Plooijer

Ondergronds is een initiatief van het Knowledge Mile Coalition, een samenwerking van kennisinstituten, bedrijven, organisaties en bewoners langs de Wibautstraat en Weesperstraat van Amstelplein tot Nieuwmarkt.

Contact

Heb je vragen, wil je participeren als oudere, of wil je een Ondergronds project opzetten in jouw stad? Neem dan contact met ons op.

julienfthomas@gmail.com

Wij worden
ondersteund
door

  • Gemeente Amsterdam

  • Knowledge Mile Coalition

  • Amsterdam Boiling

  • GVB

  • Humans of Amsterdam