Guus

1941 Duitsland
Geboren onder het bewind van Hitler. Vader Nederlands en moeder Duits. Direct na de oorlog naar Nederland, wat in het begin wel moeilijk was.
1951 Rotterdam
Ouders gescheiden, in Rotterdam opgegroeid bij moeder, arbeidersklasse, geen geld, oudere broer mocht naar HBS (nu HAVO/VWO) en ik moest naar MULO (nu MAVO).
1957 Rotterdam
Bij toeval in het verzekeringsvak terechtgekomen en door avondstudie (tot mijn dertigste) de nodige diploma’s behaald en carrière gemaakt (directiefunctie bij verzekeringspoot van een grote hypotheekbank). In die tijd getrouwd en vader geworden van 3 kinderen ( 2 meisjes en 1 jongen).
1978 Rotterdam
Echtscheiding.
1980 Rotterdam
Hertrouwd met huidige echtgenote. “Wij zijn een boeketreeks stel”, aldus mijn vrouw. Baas en medewerkster, zij werkte als secretaresse bij het bedrijf, waar ik de directeur van was.
1984–1990 Amsterdam
Nog een dochter en zoon geboren, deze dochter wont nu in Barcelona.
Let op: alle gesprekken worden willekeurig ingedeeld

Over
Ondergronds

Ondergronds is vernoemd naar de uitzonderlijke conversaties onder de oppervlakte.

Terwijl we dagelijks door Amsterdam bewegen passeren we honderden mensen, maar krijgen we zelden een kans om contact met elkaar te maken. Ondergronds biedt je de kans om een echt gesprek te voeren met een van deze mensen, misschien levert het een blijvende vriendschap op of inspireert het tot andere gesprekken in de toekomst.

Over het team:

Julien Thomas ontwikkelde stedelijke interventies en creatieve strategieën voor burgerparticipatie in Vancouver. Hij studeerde in 20016 af aan het Sandberg Instituut.

Webdesign: Fabian Hijlkema

Fotografie: Coco Plooijer

Ondergronds is een initiatief van het Knowledge Mile Coalition, een samenwerking van kennisinstituten, bedrijven, organisaties en bewoners langs de Wibautstraat en Weesperstraat van Amstelplein tot Nieuwmarkt.

Contact

Heb je vragen, wil je participeren als oudere, of wil je een Ondergronds project opzetten in jouw stad? Neem dan contact met ons op.

julienfthomas@gmail.com

Wij worden
ondersteund
door

  • Gemeente Amsterdam

  • Knowledge Mile Coalition

  • Amsterdam Boiling

  • GVB

  • Humans of Amsterdam