Will

1942 Amsterdam
Mijn moeder baarde een doodgeboren dochter, daar is zij nooit overheen gekomen. Ze had liever gehad dat ik een jongen was geweest. Hierdoor heb ik nooit goed contact gehad met mijn moeder.
1944 Amsterdam
Geboren.
1945 Amsterdam
Wij kwamen vanuit Westerbork in de Transvaalbuurt wonen en daar woon ik nu nog.
1968 Amsterdam
Zwemles gegeven aan volwassenen en kinderen uit de buurt.
1979 Amsterdam
In de Transvaalbuurt werkte ik mee aan de renovatie en nieuwbouw namens de huurdersvereniging en later de bewonerscommissie. Als teken van waardering voor al mijn werk hangt er een tegelportret in de Hofmeyrstraat.
1979 Amsterdam
Knie-operaties van mijn dochter. Op dat moment lag ook mijn man in het ziekenhuis, het viel niet mee om hen beiden te bezoeken, te werken, eten te verzorgen voor mijn andere dochter en voor mijzelf, maar het is allemaal gelukt.
1980 Wereld
Ik ga graag op reis, zo ben ik naar Cuba, Turkije, Italië, Andalusië, Portugal en Thailand geweest.
1982 Amsterdam
Beenmerg-donor voor mijn broer geweest, helaas overleed hij 2 dagen voor de transplantatie.
1985 Amsterdam
25-jarig huwelijksfeest, dit was een enorm succes. Ik kijk hier met blijdschap op terug omdat ik de enige van mijn familie was die dat heeft mogen beleven.
1999 Amsterdam
Mijn man Henk overleed.
Let op: alle gesprekken worden willekeurig ingedeeld

Over
Ondergronds

Ondergronds is vernoemd naar de uitzonderlijke conversaties onder de oppervlakte.

Terwijl we dagelijks door Amsterdam bewegen passeren we honderden mensen, maar krijgen we zelden een kans om contact met elkaar te maken. Ondergronds biedt je de kans om een echt gesprek te voeren met een van deze mensen, misschien levert het een blijvende vriendschap op of inspireert het tot andere gesprekken in de toekomst.

Over het team:

Julien Thomas ontwikkelde stedelijke interventies en creatieve strategieën voor burgerparticipatie in Vancouver. Hij studeerde in 20016 af aan het Sandberg Instituut.

Webdesign: Fabian Hijlkema

Fotografie: Coco Plooijer

Ondergronds is een initiatief van het Knowledge Mile Coalition, een samenwerking van kennisinstituten, bedrijven, organisaties en bewoners langs de Wibautstraat en Weesperstraat van Amstelplein tot Nieuwmarkt.

Contact

Heb je vragen, wil je participeren als oudere, of wil je een Ondergronds project opzetten in jouw stad? Neem dan contact met ons op.

julienfthomas@gmail.com

Wij worden
ondersteund
door

  • Gemeente Amsterdam

  • Knowledge Mile Coalition

  • Amsterdam Boiling

  • GVB

  • Humans of Amsterdam