Jo

1928 Amsterdam
Geboren, het oudste kind.
1940 Amsterdam
Oorlog, het schoolgebouw werd in beslag genomen door de Duitsers, waardoor ik maar tot de 5e klas naar school ben gegaan.
1942 Amsterdam
Aangemeld bij het ziekenhuis om te helpen, meer omdat ik dan elke dag te eten zou krijgen. Ook kon ik doordat ik zuster was na acht uur ’s avonds op straat lopen, zonder lastig gevallen te worden door de Duitsers.
1943 Amsterdam
Jongens: van mijn vader mocht ik niet met jongens praten maar mijn moeder duwde stiekem lippenstift in mijn hand en met wat poeder van de muur maakt ik me op.
1944 Amsterdam
Er kwam 1 jongen veel langs, ik mocht van mijn vader niet alleen met hem zijn. We gingen samen naar de Brouwersgracht om daar te gaan dansen.
1946 Amsterdam
Met deze jongen ben ik getrouwd, we gingen samen inwonen bij mijn opa.
1953 Amsterdam
We kregen een zoon en later twee kleinkinderen.
1985 Europa
Voor het eerst vliegen, wat was ik bang. We zijn o.a. naar Noorwegen, Turkije, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Bulgarije geweest.
2006 Amsterdam
Mijn man overleed, onze laatste reis was naar Turkije.
Let op: alle gesprekken worden willekeurig ingedeeld

Over
Ondergronds

Ondergronds is vernoemd naar de uitzonderlijke conversaties onder de oppervlakte.

Terwijl we dagelijks door Amsterdam bewegen passeren we honderden mensen, maar krijgen we zelden een kans om contact met elkaar te maken. Ondergronds biedt je de kans om een echt gesprek te voeren met een van deze mensen, misschien levert het een blijvende vriendschap op of inspireert het tot andere gesprekken in de toekomst.

Over het team:

Julien Thomas ontwikkelde stedelijke interventies en creatieve strategieën voor burgerparticipatie in Vancouver. Hij studeerde in 20016 af aan het Sandberg Instituut.

Webdesign: Fabian Hijlkema

Fotografie: Coco Plooijer

Ondergronds is een initiatief van het Knowledge Mile Coalition, een samenwerking van kennisinstituten, bedrijven, organisaties en bewoners langs de Wibautstraat en Weesperstraat van Amstelplein tot Nieuwmarkt.

Contact

Heb je vragen, wil je participeren als oudere, of wil je een Ondergronds project opzetten in jouw stad? Neem dan contact met ons op.

julienfthomas@gmail.com

Wij worden
ondersteund
door

  • Gemeente Amsterdam

  • Knowledge Mile Coalition

  • Amsterdam Boiling

  • GVB

  • Humans of Amsterdam